Priprema: Zreo i zdrav paradajz dobro operite i sameljite na mašini običnoj mašini za meso ali sa gustom rešetkom.
Mleveni paradajz stavite u veću serpu i kuvajte ga najmanje 1 h pa i više, kako bi isparilo što više tečnosti. U toku kuvanja ga posolite po ukusu.
Za to vreme neka vam u rernu stoje dobro oprane flaše, kako bi bile sterilisane.
Kuvan vruć paradajz sipajte u vruće flaše, i dobro ih zatvorite.
Flaše što bolje "ušuškajte" u cebad ili peskire kako bi što duže bile tople.
Tek kada se potpuno ohlade, smestite ih u spajiz na hladno.NIZE IMATE JOS MOJIH VDEO RECEPATA
Podelite sa prijateljima na fb ovaj starinski obicni recept mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE