Bakina sirnica sa domacim korama=najlepsa na svetu- recept i postupak
Za testo
1 kg brasna tip 400 za pite i kolače
1 dcl ulja
20 grama soli
vode 1/2 litra
Od sastojaka zamjesimo tijesno srednje tvrdoce.
Ostavimo da odstoji 15 minuta .
Od ove količine sastojaka dobijemo 1 i 1/2 kg tijesta, koje podjelimo na tri djela, da u svakom komadu tijesta bude 1/2 kg. Slozimo u pleh i premazemo uljem da odstoji. Ostaviti je malo da odstoji moze i u frizider. Jedan sat prije nego sto hocete da pravite pitu izvadite iz frizidera da se malo ugrije na sobnoj temperaturi i onda razvijanje moze da počne. Prvo je razviti oklagijom do pola, posle malo razvuci rukama i onda pruzti na stolnjak.
Namazati je uljem i razvlačiti na ruke koliko je god to moguce. Filovati po zelji/Sir krompir ili zelje.U ovom slucaju to je nadev od sira koji se sastoji od pola kile sira,5 jaja i kasice soli.Pospite nadev po razvucenoj kori Podignite stolnjak sa jedne strane i uvaljajte Kad je nafilujete ponovo premazete uljem i poslozite u podmazanu tepsiju pa u rernu na 200°C. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.