POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Baklava moje mame

1200G kora tankih (ONE NA MERU)
,500g ml.oraha,200g ml.keksa,
100g suvog groždja
,250g+1/3 margarina,
1,200g šećera,1,200g vode,
1 limun.

Odvajati po tri kore,na ivicu kašikom staviti suvu masu od oraha,keksa i grožđica,čvrsto urolatii slagati u veliki pleh.Isći na željene komade i zaliti otopljenim margarinom.Peći 1h na 150-180 stepeni.Skuvati peliv....kada provri kuvati još15min. Hladnim prelivom zaliti vruću baklavu.Recept nam je poslala Zorica Djordjevic Ex Djokic iz Beograda i hvala joj na tome.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept