Maline oprati. Staviti u šerpu i posuti šećerom. Malo ih izgnječiti. Staviti na šporet da se kuha. Džem treba lagano da krčka, povremeno ga treba promješati i skinuti pjenu koja se nakupi.
Tegle i poklopce dobro oprati i staviti u rernu da se sterilišu najmanje 1h na temeraturi od 100 stepeni. Džem kuhati od 1 do 1, 5 h.
Za probu staviti malo džema na tacnicu da se ohladi.
Ako se ne razliva, znači da je kuhan. Vreo džem sipati u vrele tegle i odmah zatvarati orginalnim poklopcima ili povezati celefonamo navlaženim alkoholom. Ušuškati ih dobro u vunenu deku i ostaviti da se lagano ohladi.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE