POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Hrono cupavci


Za biskvit vam je potrebno:
3 jaja So 4 šoljice brašna ( speltino)
 Kašičica sode Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave) 2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo) 1 kiselo mleko
 Za valjanje/posipanje vam je potrebno: Oko 200g kokosa
 Za sirup od čokolade vam je potrebno: 3 kašike rogača 3 kašike kakaa 2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo: U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa. Čokolada: Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja. Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa. Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept