Za biskvit vam je potrebno:
3 jaja So 4 šoljice brašna ( speltino)
Kašičica sode Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave) 2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo) 1 kiselo mleko
Za valjanje/posipanje vam je potrebno: Oko 200g kokosa
Za sirup od čokolade vam je potrebno: 3 kašike rogača 3 kašike kakaa 2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo: U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa. Čokolada: Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja. Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa. Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.
3 jaja So 4 šoljice brašna ( speltino)
Kašičica sode Kašičica limuna
4 šoljice šećera (ili 3 kašike agave) 2 šoljice ulja (mast, maslinovo, koštice grožđa, kokosovo) 1 kiselo mleko
Za valjanje/posipanje vam je potrebno: Oko 200g kokosa
Za sirup od čokolade vam je potrebno: 3 kašike rogača 3 kašike kakaa 2 kašike agava nekara
Kašiku istopljenog putera ili kokosovog ulja Šoljicu kokosovog ili bademovog mleka
Testo: U jednoj činiji pomešati brašno sa sodom i na vrh kašičice soli. U drugoj posudi umutiti belanca sa šećerom, zatim dodavati ostale sastojke muteći sve vreme - prvo žumanca, pa ulje, limun, pa polovinu brašna, pa kiselo mleko i na kraju ostatak brašna. Prilikom dodavanja brašna isključite mikser, tj. brašno prvo umešajte varjačom da se ne bi razletelo svuda, pa nastavite mućenje mikserom. U obložen pleh pek papirom izručiti smesu i staviti u podgrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvaditi pečenu koru sa sve papriom i ostaviti da se ohladi. Iseći na male kocke, veličinu odrediti prema visini testa. Čokolada: Dobro pomešati sve sastojke, prokuvati malo dok se nezgusne i i sirup je gotov. Ukoliko vam ne bude bilo dovoljno sirupa ponovite postupak pripremanja. Ili jednostavnije istopite crnu čokoladu na pari sa minimum 70% kakaa. Umočite biskvit prvo u čokoladu pa ga uvaljajte u kokos i tako ponovite sve dok ne potrošite biskvit.Podelite recept sa prijateljima na fb ako znate nekoga ko je na hrono ishrani.