Operite krompiri i ispecite ga u rerni (ne ljuštite ga pre pečenja). Dužina pečenja zavisi od veličine krompira. Kada krompir bude gotov, ostavite ga da se malo ohladi pa ga presecite na polovine i izvadite “meso”. Izgnječite krompir kao za krompir pire, dodajte margarin, dobro promešajte i ostavite da se krompir ohladi.
Dodajte jaje i promešajte. Sipajte griz i deo brašna i polako mesite. Postepeno dodajte ostatak brašna.
Kličina brašna zavisi od veličine jajeta. Može da se desi da vam ne bude potrebno svo brašno, ali i da morate da dodate više brašna. Masa treba da bude mekana ali da se ne lepi za prste.
Podelite testo na 12 delova.
Oblikujte lopticu pa prstom napravite rupu u sredini. Možete da pokvasite prst da se testo ne bi lepilo. U rupu stavite 2-3 kupine i polako zatvorite rupu. ako želite dodajte malo šećera u kupine pre nego što ih stavite u testo.
Sipajte vodu u šerpu, dodajte prstohvat soli i kada voda proključa ubacite u nju knedle. Knedle su gotove kada počnu da isplivavaju na površinu. U teflonski tiganj sipajte prezle. Kada prezle budu gotove, sklonite ih sa ringle, dodajte šećer, promešajte i uvaljajte knedle..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.