POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kremasti umak-sos od belog luka

Sastojci

  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 dl vode
  • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
  • 3 kašike kisele pavlake 20 % m.m
  • vegete po ukusu
Zagrejati maslinovo ulje i dodati mu sitno iseckani beli luk. Pržiti na tihoj vatri jer brzo zna da zagori. Skinuti sa vatre, dodati mu brašno i vodu, vratiti na ringlu i brzo mešati da se ne bi stvorile grudvice. Kada se zgusnulo, dodati mu neutralnu pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Kuvati još malo dok ne baci ključ ( tj. dok ne proključa) , dodati vegete po ukusu.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept