POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

LaZANJA palacinke-skroz nesto drugacije od svega sto ste probali


Sastojci

  4 osobe



  • SMJESA ZA PALACINKE
  • 3 srednje velika jaja ( velicina M )
  • 1,25 dl mlijeka
  • 150 g brasna
  • na vrh noza praska za pecivo
  • malo soli
  • 75 ml mineralne ( kisele ) vode
  • NADJEV
  • 1 veci luk, sitno isjeckan
  • 4 grancice timijana
  • 4 grancice bosiljka
  • 3 - 4 zlice ulja
  • 300 g mljevenog govedjeg mesa
  • 1 zlica paradajz pirea
  • 500 g paradajza, sitno isjecenog moze i jedna paprika ja sam imala pri ruci pa sam i nju naseckala
  • 250 ml vode
  • 1 povrtna kockica za juhe
  • 100 g rendanog sira goude
  • sol+papar

1. Za palacinke izmjesati sve sastojke ( osim mineralne vode, koju cete dodati na kraju, kada smjesa odstoji ) u glatku smjesu bez grudvica.
Pokriti i ostaviti da odstoji oko 15 - 20 min.
 Prije samog pecenja u smjesu umjesati mineralnu vodu i dobro promjesati. Ispeci 4 - 5 palacinki u tavi velicine 26 cm ( kod mene tava od 28 cm ).
 2. Luk ocistiti i isjeci sitno. Zacine oprati i posusiti. Ostaviti malo za ukras, a ostatak isjeci sitno.
 3. Na malo vruceg ulja dinstati meso dok ne postane zrnasto i dok voda ne ispari.
Kad je gotovo ostaviti na stranu.
 Luk i zacine dinstati na malo ulja, dok luk ne omeksa, zatim dodati pire od paradajza i promjesati. Dodati sjeckani paradajz, vodu i kockicu za juhe.
 Kuhati na slaboj vatri oko 10 min. Umak podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan dio umijesati dinstano meso, zaciniti paprom i soli. Drugi dio umaka ostaviti za prelijevanje palacinki. 4. Palacinke puniti smjesom, zatim dva kraja sa strane prebaciti da ne bi curio fiil  i motati u rolat
 5. Zamotane palacinke sjeci na 4 dijela i redati u keramicki kalup koji malo premazete uljem.Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane.
Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.
Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane. Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept