POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Lubenica hleb

1 šolja mleka, 1,5 kašika putera, 2,5 kašika šećera, pola kašičice soli i 8 grama kvasca u prahu, 1 žumance, 3 šolje brašna, boje za hranu, suvo grožđe
Sipajte mleko u posudu, a potom sipajte puter. Stavite u mikrotalasnu na minut, dok se sve ne otopi ili sjedini. Dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Dodajte žumace i nastavite da mešate. Nakon toga dodajte brašno postepeno i mešajte sve dok se smesa ne zgusne. Smesu podelite na dva dela. Jedan deo odvojite u jednu posudu, a ostatak podelite ponovo na dva dela i podelite u činije.U jednu činiju dodajte malo roze boje za hranu. U testo koje ste obojili u roze sipajte suvo grožđe, dodajte još malo brašna i umesite. Pokrijte činiju plastičnom folijom i ostavite da naraste. U drugi deo testa koji ste izdvojili sipajte zelenu boju za hranu, umešajte, dodajte brašno i potom umesite. Pokrijte činiju plastičnom folijom i ostavite da naraste. U treći deo testa dodajte samo brašno i umestie. Ostavite testo da raste oko 2 sata ili dok se ne udvostruči. 

Kada testo naraste, izvadite ga i od roze dela napravite valjak. Razvucite belo testo oklagijom, namažite ga mlekom i obložite oko roze testa. Isti postupak ponovite i sa zelenim testom i obložite ga preko belog testa. Stavite sve u kalup za pečenje i ostavite da naraste. Pecite u rerni 15 do 290 minuta na 150 stepeni . Sačekajte da se ohladi i isedite.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept