POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pita sa jabukama,cimetom i pekmezom

Potrebno nam je: za testo : 250 gr brasna, 170 gr margarina, malo soli, 6 do 7 kasika ledene vode; za nadev; 1 kg jabuka, 6 kasika secera, vanil secer, pola kasikice cimeta, 50 gr suvog grozdja i 5 kasika gustina; za dekoraciju: 4 kasike pekmeza od kajsije i 5 kasika secera u prahu
Hladan margarin naseckati na listice i utljati u brasno, praveci mrvice. posoliti i dodati ledenu vodu , pa umesiti prkho testo. Zamotati ga u providnu foliju i ostaviti u frizider.
Jabuke oljustiti i iseckati na tanke kriske. U posudu sa jabukama dodati secer, cimet, vanil secer, gustin i suvo grozdje,pa sve promesati.




Okruglu tepsiju podmazati i posuti brasnom. Ohladjeno testo podeliti na dva nejednaka dela. Veci deo razvucemo tanko da prekrije dno i stranice posude. Rasporedimo nadev ,a potom prekrijemo manjim testom.Pritisniti ivice da se sjedinje. Peci u rerni.Pecenu pitu premazati zagrejanim pekmezom .Secer u prahu razmutiti s malo vrele vode i poprskati pitu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept