POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pogaca korpa


1kg brasna 1jaje
 1/2 svezeg kvasca-oko 20grotopljenog u solji toplog mleka u koje je stavljena mala kasicica secera. brasno posolim i dodam 1/2solje ulja ,jaje, kvasac zamesim toplom vodom i ostavim da odstoji na toplom oko 45min... Testo sam podelila u dva dela i od jednog formirala sredinu korpe a od drugog dela pravila pletenice koje su predstavljale rucku za korpu i ukrase okolo korpe od jedne pletenice "ukrasti " malo testa pa od njega napraviti cvetice za ukras na korpi,oko cvetica pustite masti na volju.
Rucka je malo deblja pletenica a odvojila sam je od testa korpe tako sto sam komad kartona umotala u papir za pecenje i stavila ga izmedju korpe i pletenice pa kada je peceno i izvadi se to ostane supljina kao na slici.rupicasto testo sam dobila tako sto sam komad testa velicine oraha rastanjila oglagijom a onda nozem pravila crtice po njemu a kada sam da stavljala preko pogace malo ga "razvukla" i prekrila pogacu---korpu i stavila u tepsiju.na kraju sam celu korpu premazala umucenim zumancetom Peci dok ne porumeni.Recept nam je poslala Svjetlana Pustivuk iz Zvornika.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept