Zrna kafe/posno/
250 gr. šećera 1 kafena šoljica vode (0,75dl)
125 gr. margarina 100 gr. mlevenih oraha
100 gr. mlevenog keksa posnog
80 gr. čokolade posne
1-2 kašičice mlevene kafe
Priprema:
Skuvati sirup od šećera i malo vode. Kuvati 3-4 minuta.
Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin, pa mešati dok se na rastopi.
Dodati samlevene orahe i keks, čokoladu i kafu i sve fino izjednačiti.
Kad se smesa prohladi, oblikovati male kuglice i u svaku utisnuti čačkalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.Zatim uvaljati u glazuru koju ja pravim samo sa rastopljenom cokoladom i uljem u mikrotalasnoj pećnici,ili na tihoj vatri.
Dobro rashladiti. Gotova zrna kafe poređati u male papirnate korpice.
Recept i sliku nam je poslala Natasa Ristic majstor u kuhinji.
250 gr. šećera 1 kafena šoljica vode (0,75dl)
125 gr. margarina 100 gr. mlevenih oraha
100 gr. mlevenog keksa posnog
Recept i sliku nam je poslala Natasa Ristic majstor u kuhinji.