POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Prebranac sa kobasicom -starinsko jelo koje svi obozavaju

Potrebno je:

  • 400 g pasulja (tetovca)
  • 1 kg luka crnog
  • 3 slatke paprike
  • 200 g svinjske masti
  • 4 kobasice
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašika slatke tucane paprike
  • 2 srednje rendane šargarepe

Pasulj očistiti i oprati, sipati ga u lonac, dodati vodu i staviti na vatru da provri. Dva puta vodu promeniti kada provre, trećeg puta nalijemo vodu u pasulj, 1-2 glavice luka crnog narežemo sitno i stavimo da se kuva. Kuvati pasulj najmanje dva do tri sata, (sve zavisi od pasulja koje je sorte i kakav je).Kada je pasulj skuvan, procediti ga od vode (vodu ostaviti 2-3 dl.).
Luk narezati na režnjeve i šargarepu narendati dodati svinjsku mast (ako je posan pasulj dodati ulje) i dinstati da se luka lepo uprži i postane staklast.Upržen luk sa šargarepom posolimo dodamo biljneg začina, tako isto i pasulj posolimo po ukusu i dodamo biljneg začina.
U tepsiji ređati red pasulja pa red uprženog luka sa šargarepom i sve tako nastaviti dokle ima luka i pasulja. Vodu iz pasulja što smo ostavili dodati u tepsiji preko pasulja, kašikom prodrmati da se voda lepo sa pasuljem sjedini.Kobasice recnuti na nekoliko mesta i poređati po pasulju, a između njih očišćenu slatku papriku. Zagrejati rernu na 200'C staviti tepsiju sa pasuljem i kobasicama i peći oko 30 minuta.Napraviti zapršku od masti i tucane slatke paprike, i preliti preko zapečenog pasulja. Vratiti nazad u rernu još 10-tak minuta. Služiti toplo uz paradajz salatu i ljutu papričicu.Prebranac pasulj je jelo koje može biti i posno i mrsno pripremljen. U ovom slucaju je mrsan jer sam stavila kobasicu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept