Za testo:
400 g brašna
25 g svežeg kvasca
50 g šećera
250 ml mleka
1 kašičica soli
200 ml ulja
Za fil:
250 g mlevenog maka
160 g šećera
150 ml vode
rendana kora od jednog limuna
Ostalo:
1 jaje
Testo:
1. U mlakom mleku razmutiti svež kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe. 2. U odgovarajućoj posudi pomešati polovinu pripremljenog brašna sa šećerom, pa dodati so, ulje i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da odstoji oko 60 minuta dok ne nadođe.
Fil:1. Na tihoj vatri otopiti vodu sa šećerom (skuvati sirup).
2. Kada se sirup skuva, dodati mak, rendanu koru jednog limuna i sve lepo sjediniti.
3. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo razviti što tanje,u pravougaonik premazati ga filom od maka i urolati. slika broj 1 Rolat iseći slika broj dva i pritisnuti ga po sredini malo oklagijom a moze i bez toga , pa svaki premaziti umućenim jajetom.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni.