Potrebno vam je
2 kasike ulja, 30 gr margarina,
2 struka praziluka (beli deo), 700 gr belog krompira,
1,3 l vode, 125 gr neutralne pavlake , so i biber.
2 kasike ulja, 30 gr margarina,
2 struka praziluka (beli deo), 700 gr belog krompira,
1,3 l vode, 125 gr neutralne pavlake , so i biber.
Sitno iseckati praziluk, a krompir ocistiti i iseci na kockice. U serpu zagrejati ulje, dodati margarin i ostaviti da se otopi. Ubaciti iseckani praziluk i malo posoliti i prziti dok ne omeksa. Dodati krompir , prziti nekoliko sekundi, pa sipati vodu. Kada provri, smanjti temperaturu, poklopiti i kuvati dok krompir ne omeksa.Nakon toga, serptu skinuti sa sporeta,a povrce ispasirati ili izmiksirati stapnim mikserom. Posoliti i pobiberiti po ukusu pa vratiti na ringlu da provri. U gotovo jelo umesati neutralnu pavlaku i po zelji posuti persunom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.