POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rupicasti kolac recept i postupak

Sastojci za biskvit:

6 jaja
6 kasika šećera
1 vanilin šećer
6 kasika brašna
4 ravne kasike kakaa
4 kasike nesquika
1 Prasak za Pecivo
1.7 dcl ulja
1.3 dcl mlijeka

Odvojiti žumanjke pa izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. U zasebnoj zdjelici, pomiješati brašno, prasak za pecivo, kakao i nesquik. Smjesi žumanjaka i šećera dodati ulje, pa mlijeko. U smjesu dodati ostale suhe sastojke i dalje miksati. 

Istucite bjelanjke s malo soli u čvrsti snijeg, pa ih dodati u čokoladnu smjesu za biskvit nježno preklapajući. Smjesu ulijte u nauljen i pobrašnjen pleh, te pecite na 180 stupnjeva otprilike pola sata ili nešto više. Nakon što se ispeče, pustite da se biskvit polako hladi.  izbodite rupe slika broj 1 moze krajem kasike ili viljuske a moze i sa spravom za dubljenje voca i povrca vazno je da se izvadi kao cepic od kore.
Krem od vanilie
2 pudinga od vanilije
6 kasika šećera
9 dcl mlijeka
150g maslaca

Krem od čokolade:
2 pudinga od čokolade
6 kasika šećera
8 dcl mlijeka
100g maslaca
Spremaju se kao i klasičan puding, nakon što ga skuvate, u svaku kremu dodajte maslac još kad je vruće i dobro promješajte. Deo kreme (nikako ne u cjelosti) od vanilije odmah lagano ulijte preko biskvita i špatulom rasporedite da ispunite rupe(slobodno pritisnite špatulom u rupe), zatim prelijte ostatkom. Postupak ponovite i za čokoladnu kremu. Čokoladni puding prelijte preko prethodnog pudinga i špatulu uronite u njega, pa ga cik-cak pokretima rasporedite u jednu ravninu.Gore ukrasite narendanom cokoladom

Kolač pustite da se stisne na sobnoj temperaturi, pa ga tek kasnije prebacite u frižider kako vam ne bi popucala gornja krema. 

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept