POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Zvrk krompirusa sa oklagijom-najlaksi nacin




PRavim je sa sirom i krompirom na isti nacin,na prvoj slici se radi o krompirusi
Potrebno je:

500 gr brašna
1 kašičica soli
3 dcl mlake vode

Za fil:

300 gr sira ( feta, sitni sir ili masni sir u kriškama)
2 jaja
za krompirusu- krompir izrendan i usoljen pa zelji mozete u fil dodati i luk

Za premazivanje testa:


1 dcl ulja

Priprema:

U posudu staviti brašno i so. Dodavati po malo mlake vode i zamesiti testo i dobro izraditi.
Podeliti testo na 16 loptica.Svaku lopticu razvaljati oklgijom prečnika 10 cm.
Spajati po dva kruga izmedju premazivati sa uljem.
Tako kad spojimo po 2 kruga dobijemo 8 delova.
Ostavimo da stane 10 minuta. U medjuvremenu napravimo fil. Isitniti sir i dodati 2 jaja. Dobro umutiti.

Kad testo odstoji, uzimati po 2 spojena kruga i valjati oklagijom da bude tanko, prečnika 25 cm.Pri valjanju posipati testo malo sa brašnom da se oklagija ne lepi za testo.
Kuhinjskom četkom premazati testo sa uljem.
Preko staviti 1 kašiku fila od sira i ravnomerno rasporediti. ili ako je za krompirusu ,staviti fil od rendanog krompira.Uviti u rolnu,Uvrnuti rolnu kao uže.I smotati u krug.
Staviti u pleh prethodno obložen papirom. Tako uraditi sa svim krugovima testa.
U preostali fil dodati 1 kašiku ulja, premazati svaku piticu.
Peći na 180 stepeni 30 minuta..Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Na isti nacin pravim i sa drugim filovima.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept