3 lista oblatne
1. KREMA:
10 žlica šećera
10 žlica vode
100 g čokolade za kolače
100 g oraha
2. KREMA:
2 žumanjka
6 žlica šećera u prahu
100 g margarina
3. KREMA:
2 bjeljanjka
100 g šećera
100 g kokosa
100 g margarina
sok od pola limuna(po želji)
Prije pripreme svake kreme list oblatne staviti na vlažnu krpu,pokriti drugom navlaženom krpom i ostaviti da omekani da bi se mogla motati.Paziti da se ne raskvasi previše jer će još i od kreme malo popustiti. 1.KREMA:kuhati šećer i vodu(špinovati) sve dok se ne zgusne. Dodati čokoladu i miješati da se otopi. Umiješati i orahe. Namazati list oblatne i čvrsto zarolati.
2.KREMA:miksati žumanjke i šećer,spojiti sa izmiksanim margarinom.
Namazati drugi list oblatne,uz rub staviti 1. zarolanu oblatnu i sve zajedno smotati.
3.KREMA:izraditi snijeg,dodati šećer i malo limunovog soka i kuhati na pari neprekidno miksajuči oko 10-15 minuta. Ohladiti i spojiti sa izrađenim margarinom.
1. KREMA:
10 žlica šećera
10 žlica vode
100 g čokolade za kolače
100 g oraha
2. KREMA:
2 žumanjka
6 žlica šećera u prahu
100 g margarina
3. KREMA:
2 bjeljanjka
100 g šećera
100 g kokosa
Prije pripreme svake kreme list oblatne staviti na vlažnu krpu,pokriti drugom navlaženom krpom i ostaviti da omekani da bi se mogla motati.Paziti da se ne raskvasi previše jer će još i od kreme malo popustiti. 1.KREMA:kuhati šećer i vodu(špinovati) sve dok se ne zgusne. Dodati čokoladu i miješati da se otopi. Umiješati i orahe. Namazati list oblatne i čvrsto zarolati.
3.KREMA:izraditi snijeg,dodati šećer i malo limunovog soka i kuhati na pari neprekidno miksajuči oko 10-15 minuta. Ohladiti i spojiti sa izrađenim margarinom.
Dodati kokosa da se zgusne.
Namazati i 3. oblatnu,staviti već zarolanu roladu i sve zajedno čvrsto zarolatinajbolje preko noći da se sve dobro stegne.
Drugi dan rezati. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba