Čaj od peteljki trešnje
1 šaka peteljki kuha se s 1 litrom vode 2 minute.
Pusti se da odstoji 15 minuta, ocijedi i pije u gutljajima tijekom dana.
Protiv bolesti bubrega i mokracnih organa: preporucuje se caj od peteljki tresanja. Šaku peteljki trešanja kuhajte u litru vode dva minuta (od trenutka kad voda provrije), ostavite da malo odstoji, procijedite i nezaslađeno pijte povremeno u gutljajima tijekom dana.
Naucnici s instituta u Micigenu tvrde da trešnje imaju izuzetno antiinfektivno delovanje, mogu da olakšaju artriticke bolove i izvor su antioksidanasa i melantonina, koji mogu da uspore efekte starenja, korisne su i u borbi protiv raka i bolesti srca.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE