20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog sirceta
20 dkg soli
30 dkg šećera
30 g bibera u zrnu
Operite krastavce i napunite staklenke.
Pomiješajte vodu i sirce i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).
U staklenke sa krastavcima stavite bibera 10-ak zrnci,
Zalijte pripremljenom otopinom.
Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se međusobno ne dodiruju kao ni sa zidom lonca.
Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite. Ako nemate više krastavaca za zimnicu, ostavite u loncu da se ohlade. Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode izmijenite vruću za hladnu, Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak sa sljedećom turom.Na ovaj nacin se meni nikad ne ukvare.vodite računa da su staklenke dooobro zatvorene
. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam voda ne uđe u staklenku.Podelite ovaj jednostavan i lak recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za papriku u pavlaci imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-Recept za papriku punjenu kupusom po starinski bez hemije imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE