Camac pogaca sa sirom i spanacem
250 ml mleka
,25 grama kvasca,
1 jaje ,
40 grama biljnog margarina, soli,
malo secera, i otprilike 500grama brasna.
za fil spanac i sir
U mlako mleko staviti secera malo, brasna i kvasca da nadodje desetak minuta a zatim u posudu umuti viljuskom jaje i margarin i dodati u kvasac i sa tim i brasnom zamesiti .
Ostaviti da odstoji pola sata da testo naraste , razvuci koru vaditi casom i filovati kruzice spanacem i sirom i formirati kao na slici .Sacekati da naraste premazati jajetom i peci 20 minuta na 200stepeni.
Recept i sliku posla nasa draga Jadranka Zivkovic
250 ml mleka
,25 grama kvasca,
1 jaje ,
40 grama biljnog margarina, soli,
malo secera, i otprilike 500grama brasna.
za fil spanac i sir
U mlako mleko staviti secera malo, brasna i kvasca da nadodje desetak minuta a zatim u posudu umuti viljuskom jaje i margarin i dodati u kvasac i sa tim i brasnom zamesiti .
Ostaviti da odstoji pola sata da testo naraste , razvuci koru vaditi casom i filovati kruzice spanacem i sirom i formirati kao na slici .Sacekati da naraste premazati jajetom i peci 20 minuta na 200stepeni.
Recept i sliku posla nasa draga Jadranka Zivkovic