POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

ČAŠA DOMACEG SOKA od VISNJE UMESTO ASPIRINA i mnoge druge lekovitosti domaceg soka

ČAŠA SOKA UMESTO ASPIRINA
Narodna medicina preporučuje višnju u vidu odvara protiv grčeva i bolova u mišićima. Odvar se pravi tako što se kilogram višanja prelije sa sedam do osam litara prokuvane pa ohlađene, ili destilisane vode. Zatim se sve zagreva do ključanja, i oko 20 minuta kuva na toj temperaturi uz češće mešanje.
Nakon kuvanja vreo sadržaj se procedi, a višnje se blago presuju na cedilu. Isparena voda tokom kuvanja nadoknadi se dodavanjem destilovane, ostavi se kraće vreme da se staloži i pije se umesto vode.
Višnje se po hranljivoj vrednosti ubrajaju u kategoriju supernamirnica. Zbog bogatstva vitamina i minerala izuzetno su zdrave za organizam, tako da mogu da se konzumiraju u neograničenim količinama.
Osim što blagotvorno deluju na telo, izuzetno su lekovite i za kožu, srce i nervni sistem. Ne sadrže mnogo šećera pa se preporučuju osobama koje imaju problema sa suvišnim kilogramima i dijabetičarima.

Plodovi višnje mogu da zamene i najpopularniji lek - aspirin. Šaka svežih plodova ujutru reguliše krvni pritisak, ublažava bolove u glavi i mišićima, a pomaže i kod povišene temperature. Zbog zanemarljivih količina šećera, redovno konzumiranje višanja sprečava pojavu dijabetesa, tvrde naučnici. Višnja se pokazala korisnom i u lečenju poremećaja pamćenja, a ukoliko želite da se oslobodite tegoba u zglobovima i kostima dovoljno je popiti čašu soka. Naučnici su, takođe, izračunali da čaša soka od višnje menja jedan aspirin. Njeno blagotvorno dejstvo na zglobove i kosti objašnjava se time što ona svojim sastavom smanjuje količinu mokraćne kiseline, glavnog krivca za tegobe u koštano-zglobnom sistemu.RIZNICA KALIJUMA, KUMARINA, KOBALTA... Višnja sadrži biljni pigment koji predstavlja moćan antioksidans u prevenciji srčanih oboljenja i tumora. Izuzetno je bogata ugljenim hidratima i glukozom, a predstavlja i pravu riznicu kalijuma. Zbog sadržaja vinske, jabučne i limunske kiseline, deluju osvežavajuće na organizam. Mineral kobalt utiče na smanjivanje krvnog pritiska, jačanje krvnih sudova, a posebno kapilara. Sastojak kumarin, koji višnja takođe poseduje, ima sposobnost da smanjuje gustinu krvi, zbog čega su višnje dobre u prevenciji arterioskleroze i malokrvnosti.Recept za sok imate OVDE,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom bude od koristi.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept