1 kg zrelih bobica aronije
800 g šećera
250 ml vode
30 g đumbira
Povremeno promješati.
Kada se napravi sirup, dodati bobice aronije i kuhati 10-tak minuta, pa izmiksati štapnim mikserom.Sve propasirati, dodati sitno naribani đumbir i cimet šećer i vratiti da se kuha uz stalno mješanje još 10-tak minuta.Skinuti s vatre i ostaviti da se smjesa malo prohladi.
Puniti u čiste i tople staklenke, zatvoriti i ostaviti da se hladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE