POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Karfiol zapecen u rerni-i ko ne voli karfiol zavolece ga


Karfiol je skladište vitamina - B, C, PP, A. Sadrži natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, pektin, limunsku kiselinu! I kako možemo ignorisati ovo čudo od povrća? Predlažemo vam vrlo jednostavan recept koji će vam pomoći da uštedite vreme. Ukoliko ne volite karfiol, posle ovog recepta sigurno ćete ga zavoleti.
 Pečeni karfiol
Sastojci: 1 glavica karfiola
 40 ml soka od limuna
 2 čena belog luka
 malo kari sosa crni biber
 300 ml grčkog jogurta
 1 kašika maslinovog ulja
 1 kašika kima 2 kašičice soli
Priprema: 1. Zagrejte rernu na 200 stepeni i namažite papir za pečenje biljnim uljem.
2. Lepo operite karfiol.
 3. Pomešajte grčki jogurt, pasirani beli luk, sok od limuna i začine.
 4. Ravnomerno namažite karfiol gotovim sosom.
 5. Pecite u rerni najmanje pola sata, u zavisnosti od veličine karfiola.
 6. Poslužite jelo na stolu, ukrašeno svežim začinskim biljem.Jasam ga posluzila uz rostilj i dekorisala raznjicima.
  Spreman karfiol može da se seče oštrim nožem.
 Na vrhu bi trebalo da bude bledo zlatne boje. Karfiol iseći na kriške prilikom služenja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept