400 g brašna
25 g svežeg kvasca
50 g šećera
250 ml mleka
1 kašičica soli
200 ml ulja
Fil pavlaka i sir po ukusu
Testo:
1. U mlakom mleku razmutiti svež kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi pomešati polovinu pripremljenog brašna sa šećerom, pa dodati so, ulje i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da odstoji oko 60 minuta dok ne nadođe.Razvuci ga oklagijom tanko u pravougaonik premazati pavlakom i debelo narendati sira moze trapist a moze i bilo koji drugi tvrd sir koji volite slika broj 1.Umotati rolat slika broj 2.iseci rolat na debljinu prsta i po do dva slika broj 3,poslagati u tepsiju kao ruzu slika broj 4 i premazati jednim umucenim jajetom.Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
1. U mlakom mleku razmutiti svež kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi pomešati polovinu pripremljenog brašna sa šećerom, pa dodati so, ulje i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
3. Testo prekriti krpom i ostaviti ga da odstoji oko 60 minuta dok ne nadođe.Razvuci ga oklagijom tanko u pravougaonik premazati pavlakom i debelo narendati sira moze trapist a moze i bilo koji drugi tvrd sir koji volite slika broj 1.Umotati rolat slika broj 2.iseci rolat na debljinu prsta i po do dva slika broj 3,poslagati u tepsiju kao ruzu slika broj 4 i premazati jednim umucenim jajetom.Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.