Zelite da iznenadite malisane za rodjendan ili imate malu zurku. Napravite ovaj krompir i svi ce biti zadovoljni, sve sto vam za ovo vam teba je malo strpljenja i dobre volje.
Sastojci
6-8 komada manjeg krompira (dobro opranog, ne ljustenog)
1 kasicica soli
1 kasicica suvog persuna
1 kasicica vegete
ulja po potrebi za przenje
malo putera za podmazivanje stapica za rostilj
Ukljucite ulje da vam se ugrije. Sve zacine sjedinite i dobro pomjesajte i sipajte u cjediljku za caj, izuzev suvog persuna (njega naknadno sipajte). Dobro oprani krompir malo prosusite i nabodite po duzini na drvene stapice koje ste predhodno podmazali puterom.
Nozem pocnite od vrha da rezete krompir (ne mnogo debelo) i sa drugom rukom polako okrecite stapic sa krompirom, tako da rezete do stapica spiralno. Kad ste stigli do dna polako razvucite krompir i przite u vrelom ulju.
Krompir treba da porumeni sa svih strana, onda je przen. Izvadite na tanjir sa papirnim ubrusom i odmah pospite zacinima i toplo sluzite. Tako uradite sa ostatkom krompira.