2 kg paprika
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
2 kg zelenog paradajza
2 kg krastavčića
2 kg karfiola
2 kg šargarepe
po želji crni luk, kupus isecen na pola
Tečnost za turšiju :
1 l prokuvane vode
9 l hladne vode
300 g soli
200 g šećera
2 l 9 % alkoholnog sirćeta
1 kesica bibera u zrnu
2 kesice vinobrana
2 kesice konzervansa i po zelji zacini kao sto su lovorov list
1 l vode prokuvati sa šećerom, solju i biberom.
U toplu tečnost staviti sirće, konzervans, vinobran i zacine sve to sjediti sa hladnom nekuvanom vodom.
Povrće složiti u koficu ili tegle, preliti tečnošću, zatvoriti i ostaviti na tamnom, hladnom i promajnom mestu.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE