Sastojci
1glavica karfiola
1kg šargarepe
1kg kornišona
1kg paprike
4l vode
150gr soli
200gr šećera
1l alkoholnog sirćeta
Vodu, šecer i so staviti da se kuvaju. Kad proključa skloniti sa vatrei ohladiti.
Kad je hladno, dodati alkoholno sirće.
U vece tegle slagati povrce, preliti ovim da prekrije sve povrće, malo pritisnuti plastikama i na kraju i zatvoriti tegle najbolje original poklopcem .
Ostaviti na mračnom i hladnom mestu do upotrebe.-
Posluživanje
Mere za povrće su odokativne.
Moćete dodati ili smanjiti neku vrstu povrća, a sve po sopstvenom ukusu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Na slici se jos nalaze i paprike punjene kupusom recept za njih imate OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE