20 kg crvenih paprika
1 l alkoholno sirce 9%
1 l ulja
1/2 kg krupne soli
1/2 kg secera-
1/2 kg luk bijeli
2 veze persuna /otprilike
2 kesice krupnog bibera
+
oko 300 gr soli za soljenje paprike u tegli-
Bijeli luk usitniti kroz presu za luk.Dodati sve zacine ,sem persuna, i napraviti smjesu za umakanje paprika.
Neka odstoji malo.Ukljuciti rernu na najacu temperaturu da se dobro ugrije
.Ociscene paprike poredati u pleh od rerne i grijati ih samo toliko da mrvicu omeksaju
.Kad su omeksale izvaditi staviti na tacnu, ubaciti drugi pleh paprika u rernu, odmah viljuskom izbockati ugrijane paprike i takve ih dodavati u smjesu.
Malo ih okrenuti u smjesi zatim odmah slagati u tegle pritiskajuci ih tuckom da vise stane.Svaki red paprike soliti i dodavati po koju grancicu persuna.
Malo rukom zahvatite iz smjese luka bijelog i bibera i ubacite preko paprika.I tako dok se sve paprike ne utrose.Poslednja paprika u tegli obavezno so
Malo rukom zahvatite iz smjese luka bijelog i bibera i ubacite preko paprika.I tako dok se sve paprike ne utrose.Poslednja paprika u tegli obavezno so
.Pritisnuti paprike u tegli odmah zatvoriti tegle.
Tegle u cebence do sutradan pa u frizider il podrum ako vam je hladan .
Meni se desi da paprike povuku sve ulje iz smjese i slobodno prispite il dodajte sta vam nedostaje u smjesi biber, luk, il ulje.
Oako pripremljene paprike je drzim u frizideru jer temperatura je kod nas poprilicno visoka i zimi.
Samo vodite racuna da vam paprike ne omeksaju u rerni previse,tek ovlas,jer ce u tegli biti premekane.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE