Kisela sarena salata
Potrebno nam je 500 gr graska, bibera u zrnu, 60gr secera, 30gr soli, 500ml vode, 500 ml sirceta, lovorov list, 300 gr sargarepe i malo ulja.
Grasak i sargarepu oprati, ocistiti. Ocisceno povrce kuvati 2 minute u slanoj vodi. Povrce ocediti i slagati u tegle. Dodati biber i lovorov list , preliti ohladjenim prokuvanim prelivom sirceta , vode, soli i secera. Na vrh nalijte oko 1 cm debeli sloj ulja, a potom teglu zatvoriti celofanom.
U salatu po zelji mozete dodavati i drugo povrce ljutu papriku, belu rotkvu, kelerabu, zeleni paradajz .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE