jufke se prave ovako-pola kg brašna, voda, malo ulja i malo soli.
punjenje-pola kg mladog sira, 100 g kajmaka, 3 jajeta, , malo soli
Napraviti dve male jufke od brašna,vode soli i malo ulja. testo mijesiti sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podeliti na dva dela i ostaviti da se nadodje dvadesetak minuta.
Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par minuta razvući. Sir,kajmak I, jaja, pomiješati, stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmeđju i praviti kolutove jednakog oblika, poredJati u tepsiju, pomastiti i peći dok ne dobie zlatkastu boju, sa istim jufkama mozete praviti i krompirusu,KLIK NA RECEPT ZA CIPKASTU PITU
punjenje-pola kg mladog sira, 100 g kajmaka, 3 jajeta, , malo soli
Napraviti dve male jufke od brašna,vode soli i malo ulja. testo mijesiti sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podeliti na dva dela i ostaviti da se nadodje dvadesetak minuta.
Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par minuta razvući. Sir,kajmak I, jaja, pomiješati, stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmeđju i praviti kolutove jednakog oblika, poredJati u tepsiju, pomastiti i peći dok ne dobie zlatkastu boju, sa istim jufkama mozete praviti i krompirusu,KLIK NA RECEPT ZA CIPKASTU PITU