Sastojci za testo
500 gr brasna
1 (kvasac svez
2 kasicice secera
100 gr rastopljenog putera (maslaca)
2 jaja
2 dcl mlijeka
soli po potrebi
Za nadjev puzica
1 velika kasika paradajz pirea
1 velika kasika kecapa
1/2 male kasicice origana
sunkarica izrendana ili salama po zelji
150 gr sira trapista
zumance za premazati puzice
500 gr brasna
1 (kvasac svez
2 kasicice secera
100 gr rastopljenog putera (maslaca)
2 jaja
2 dcl mlijeka
soli po potrebi
Za nadjev puzica
1 velika kasika paradajz pirea
1 velika kasika kecapa
1/2 male kasicice origana
sunkarica izrendana ili salama po zelji
150 gr sira trapista
zumance za premazati puzice
Kvasac potopiti u mlaku vodu sa 2 kasicice secera i sacekati da nadodje.Prosijati brasno, umlaciti mlijeko.rastopiti maslac.posoliti staviti jaja i zamjesiti tijesto.Ostaviti da nadodje na sobnoj temparaturi.Kada je tijesto nadoslo staviti ga na pobrasnjen radni sto.Tijesto podijeliti na dvije kugle.Prvu kuglu razviti debljine 1/2 cm.premazati sa pizza sosom koji ste napravili od 1 kasike paradajz-pirea, 1 kasike kecapa, bazilike i origana.To kad ste sve sjedinili namazati tanki sloj po tijestu zatim posuti sa izribanim sirom trapistom i salamom
Urolati kao rolat i sjeci male pizze oko 1, 5 cm.Redati u pleh u koji ste stavili papir za pecenje.Ponoviti isto i sa drugim dijelom tijesta.Rernu zagrijati na 225 stepeni .Prije pecenja male pizza-puzice premazati zumancetom.Peci oko 10 minuta dok ne dobiju zlatkastu boju.