POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

RASCVETANA PICA -savrsena za decije rodjendane-prva se smaze


Za testo: 500 g brašna
 1 kašičica soli 1 kesica suvog kvasca
320 ml tople vode
 Za fil: 5-6 viršli 300 ml kečapa
250 g pečenice 200 g kačkavalja  kis,krastavci,po želji origana
sampinjoni i masline za gore
Priprema 1 Sjediniti brašno, so i suvi kvasac. Postepeno dolivati mlaku vodu dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti oko pola sata da naraste, a zatim ga podeliti na dva jednaka dela.
 2 Od prvog dela razvući koru veličine tepsije u kojoj će se pica peći.
 3 Drugi deo istanjiti, pa na krajevima poređati viršle i urolati ih u testo. Seći potom na komade debljine oko 2 cm.
 4 Ređati ih jednu do druge po obodu pice.
 5 Na sredinu kore naneti kečap, pa preko rasporediti pečenicu i kačkavalj i krastavce. Sve posuti dobro rendanim kačkavaljem. Po želji dodati i origano. Ukrasiti od gore po zelji moze sa sampinjonima i maslinama ili kako vi obicno pravite.
 66 Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumeni.
Na rodjendanima se prva smaze a inace ovako kad god pravim picu deca uvek traze ovu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept