Za testo: 500 g brašna
1 kašičica soli 1 kesica suvog kvasca
320 ml tople vode
Za fil: 5-6 viršli 300 ml kečapa
250 g pečenice 200 g kačkavalja kis,krastavci,po želji origana
Priprema 1 Sjediniti brašno, so i suvi kvasac. Postepeno dolivati mlaku vodu dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti oko pola sata da naraste, a zatim ga podeliti na dva jednaka dela.
3 Drugi deo istanjiti, pa na krajevima poređati viršle i urolati ih u testo. Seći potom na komade debljine oko 2 cm.
4 Ređati ih jednu do druge po obodu pice.
5 Na sredinu kore naneti kečap, pa preko rasporediti pečenicu i kačkavalj i krastavce. Sve posuti dobro rendanim kačkavaljem. Po želji dodati i origano. Ukrasiti od gore po zelji moze sa sampinjonima i maslinama ili kako vi obicno pravite.
66 Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumeni.