biskvit
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
500g jagoda ili nekog drugog sezonskog voca
500 ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
-jagode za ukras
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom...
Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte. Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispecite tri ovakve kore. Nadjev Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Na donju koru premazati pavlaku po njoj posuti jagode,onda opet kora fil jagode i tako dok ne utrositte sav materijal. Čitavu tortu premažite slatkom pavlakom i ukrasite jagodama.ili po zelji,Podelite recept sa prijateljima na gb mozda nekom zatreba.