POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne kiflice sa posnim majonezom i pekmezom


500 ml vruce vode
 1 svezi kvasac (40 gr) 2 kasike secera
2 kasicice soli 1,5 dcl ulja oko 1 kg brasna
5-6 kasika posnog majoneza susam, lan..
Preliv: 100 gr otopljenog, vrelog, margarina
Punjenje ajvar a moze i pekmez
U vrucoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike secera, razmutite kvasac i ostavite da proradi, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruci volumen. Na pobrasnavljenoj podlozi napravite kifle ili sta god pozelite i punite sa pekmezom a moze i ajvarom. redjajte u pleh sa pek papirom. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste, Premazite svaku kiflu sa malo majoneza i pospite semenkama po zelji i pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom. Mozete ih praviti slane ili slatke i puniti pekmezom.Podelite recept na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept