Krompir oguliti, posoliti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati margarin. Kad se malo prohladi dodati griz i brašno. Dobro sjediniti testo i razvući ga na pobrašnjen sto debljine po ukusu. Testo seći na kocke i u svaku stavljati po jednu šljivu. Knedle stavljati u prokuvalu vodu (u koju takođe stavite malo soli i ulja). Ređati onoliko knedla koliko stane u šerpu, ali ostaviti i malo razmaka da mogu kad se skuvaju slobodno da "plivaju" na površini. Kad su kuvane i kad isplivaju ostavite ih još nekoliko minuta. Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus. Zatim ih staviti u tiganj u koji ste prethodno zagrejali ulje, stavili prezle. Okretati ih u tiganju sa svih strana da budu prekrivene orezlama. Posle ih vaditi i posuti šećerom, ko voli može i mlevenim orasima.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda jos nekom treba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE