biskvit
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
maline ili neko drugo sezonsko voce
500 ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
Maline pospite vanilin šećerom.
Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte. Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispecite 2 ovakve kore. Nadjev Na donju koru premazati pavlaku po njoj posuti maline,onda opet kora fil maline i tako dok ne utrositte sav materijal. Čitavu tortu premažite slatkom pavlakom i po zelji,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.