1 deo
250 gr šećera u prahu
400 gr mlevenog keksa
125 gr margarina
sok od 1 limuna
1 dc mleka
2 deo
100 gr čokolade
4 kašike ulja
3 deo
400 gr šećera
1 dc vode
150 gr margarina
250 gr mleka u prahu
250 gr šećera u prahu
400 gr mlevenog keksa
125 gr margarina
sok od 1 limuna
1 dc mleka
2 deo
100 gr čokolade
4 kašike ulja
3 deo
400 gr šećera
1 dc vode
150 gr margarina
250 gr mleka u prahu
iseckati margarin dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm. istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne. šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade. staviti u frižider da se dobro stegneOd gore glazuru mozete ukrasiti po zelji..RECEPT ZA BAJADERU SA KIKIRIKIJEM KOJA SE NALAZI NA SLICI MOZETE PROCITATI OVDE