POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Breskvice =Starinski bakini kolaci

, Na trpezi nasih baka breskvice su bile uvek nezaobilazna poslastica,sto zbog njihovog izgleda sto zbog ukusa ,danas ih retko srecemo ali ih uvek sa zadovoljstvom pojedemo
1 kg brašna
8 jaja
2 čaše ulja 
2 čaše šećera 2 praška za pecivo
 korica limuna vanili šećer
 fil
 mrvice od ispečenih breskvica 
500 g marmelade po ukusu
 300 g oraha korica limuna  
3 vanili šećera, rum
Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanili šećerom, dalje miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo.
Miješati dok se tijesto ne sjedini,  ostaviti sat, dva da odstojii tek onda peći male okruglice veličine oraha na temperaturi od 160°C.
Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku malom kasikom izdubiti.
Kad to napravite, smjesu koju ste izbušili izmrvite sitno rukama, dodajte joj orahe, marmeladu, vanili šećer, koricu limuna , malo ruma
Sve dobro izmješajte i tom smjesom punite breskve koje poslije spojite.

Svaku breskvu uronite u boju za kolače j uvaljate u šećer.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept