POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Cokoladni san -topi se u ustima

za kore
12 zumanaca
12 belanaca
8 stangli cokolade (velike stangle, oko 160 grama)
280 gr mlevenih oraha (umesati u orahe tri - cetiri ravne kasike brasna)
280 gr secera
280 gr putera
Za fil
200 gr secera uprahu
4 cela jajeta
200 gr putera
8 stangli cokolade (oko 160 grama)
2 kesice vanilin secera

Umutiti zumanaca, secer i puter.Dodati istopljenu cokoladu i jos malo mututi. Dodati orahe (i brasno) i belanca umucena u cvrst sneg.
 Peci tri kore u plehu precnika 26cm, u zagrejanoj rerni, oko 20 min na 180C (proveriti cackalicom da li je peceno).
 Fil- cetiri cela jajeta (ako su mala moze i pet) umutiti sa pola kolicine secera u prahu (ja ih mutim na pari, tek toliko da se malo ugreju, ne volim da stavljam ziva jaja u fil), ohladiti i dodati dobro umucen puter sa preostalom kolicinom secera i istopljenom cokoladom i vanilom.
 Dobro ohladiti u frizideru i opet mututi mikserom par minuta, dok fil ne postane dovoljno cvrst. Filovati kore.
Od gore moze glazura moze i samo da se premaze filom i isrtaju sare ili kako god vam je po zelji.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept