POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Gospodja narandza


Biskvit: 10 kom jaja, 10 kasikašećera, 20 kas mljevenih badema ili oraha
 Krema: 8 kom jaja, 8 kas.šećera, sok od 2 narandze, 250gr maslaca 5 kasika oraha
jos nam treba jedna seckana narandza i jedna cokolada
Odvojiti žumanca od belanaca, u žumance dodati šećer,i mutiti mikserom dodati mljevene bademe ili orahe.Sve dobro pomiješati i dodati istučen sneg od bjelanjaka.Istresti ga u kalup i peči u pećnici na 175¨C 40 min. Kad se ohladi prerezati na 3 dijela  i svaku koru malo natopiti sa sokom od narandze.za fil Jaja, šećer i sok od narandze tući na pari i kad se zgusne skloniti sa pare i staviti hladiti. U hladnu kremu dodati maslac, i mutiti mikserom zatim polako dodati orahe,tortu filovati tako sto stavimo koru pa fil pa na fil sitno iseckane narandze i po njima isprskamo otopljenu cokoladui
opet fil kora naranzde cokolada i tako dok imamo svega,gore moze samo fil a moze i slag .

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept