280 gr krem sira ( philadelphia ili slicno )
200 gr secera
230 gr glatkog brasna
120 gr margarina ( sobne temperature )
2 jaja
60 ml mleka
1 vanil secer
1/2 praska peciva
sveze jagode ili smrznute, kolicina po zelji
Umutite mikserom omeksali margarin sobne temperature, krem sir, secer i vanil secer u smesu bez grudvica.
Dodajte 2 jaja, mleko i mutite u jednolicnu smesu, dodajte prosejano brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve lepo sjedinite
Smesu prebacite u odgovarajuci kalup kojeg ste oblozili papirom za pecenje, poravnajte.
Polovice jagoda poredjajte po testu i prstom pritisnite jagode.
Pecite u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni 40 minuta, ja sam malo dueze ali 40 je sasvim dovoljno Posluživanje Kolac pospite sa secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom.