Kiflice sa praškom za pecivo umjesto kvasca pa se prave odmah, bez dizanja
Tijesto:
250 g glatkog brašna
3 ravne kasicice (1/2 vrećice) praška za pecivo
1 kasicica soli
125 g svježeg sira
1 bjelanjak
50 mlijeka
50 ml ulja
Premaz:
1 žumanjak
1 kasika mlijeka
sezam, lan, kim ili druge sjemenke
U zdjelu prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodati preostale sastojke i zamijesiti glatko tijesto koje će se odvajati od stijenke posude.
Tijesto istresti na pobrašnjenu podlogu i još malo izraditi.
Razvaljati u krug oko 0.5 cm debljine pa podijeliti na 8 trokuta.
Za veće kiflice, valjati cijelo tijesto i izrezati 8 trokuta.
Za manje kiflice, tijesto podijeliti na dva dijela i iz svakog izrezati 8 trokuta.
Trokute urolati, složiti na lim obložen papirom za pečenje i premazati premazom.
Posuti sjemenkama i peći na 180"C 25-30 minuta, ovisno o pećnici.
Kiflice se mogu puniti tvrđim ili svježim sirom. U nadjev se može dodati i malo začinskog bilja...
Najljepše su dok su još tople.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba