Sastojci za testo:
5dag. maslaca 25dag. kristal secera
4 jaja 1 vanilin secer
1 limun-korica i sok 2dl. mleka sobne temperature
25dag. brasna t-400 1 prasak za pecivo 10dag. kokosovog brasna
preliv
25dag. kristal secera 1 vanilin secer 2,5dl. mlijeka 12dag. cokolade za kuvanje 5dag. maslaca
Priprema:maslac, secer, vanilin secer i jaja dobro izmiksajte.Brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo izmijesajte skupa.Sastavite obe smijese, dodajte sok od limuna, ribanu limunovu koricu od pola limuna i na kraju mlijeko.Kalup ili lim za pecenje premazite maslacem pospite brasnom, stavite smijesu i pecite na 200C 20 minuta.Kada je peceno izrezite na kocke. Sastojke za preliv pomijesajte i kuhajte na laganoj vatri kad se zgusne, prelijte preko isecenog na kocke gotovog kolaca.Pospite sa kokosovim brasnom na kraju.
5dag. maslaca 25dag. kristal secera
4 jaja 1 vanilin secer
1 limun-korica i sok 2dl. mleka sobne temperature
25dag. brasna t-400 1 prasak za pecivo 10dag. kokosovog brasna
preliv
25dag. kristal secera 1 vanilin secer 2,5dl. mlijeka 12dag. cokolade za kuvanje 5dag. maslaca
Priprema:maslac, secer, vanilin secer i jaja dobro izmiksajte.Brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo izmijesajte skupa.Sastavite obe smijese, dodajte sok od limuna, ribanu limunovu koricu od pola limuna i na kraju mlijeko.Kalup ili lim za pecenje premazite maslacem pospite brasnom, stavite smijesu i pecite na 200C 20 minuta.Kada je peceno izrezite na kocke. Sastojke za preliv pomijesajte i kuhajte na laganoj vatri kad se zgusne, prelijte preko isecenog na kocke gotovog kolaca.Pospite sa kokosovim brasnom na kraju.