POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kupusarice -uzina ,vecera ili dorucak


Testo:
1 kg mekog brasna tip 400
3 dl mlakog mleka
2 dl mlake vode
2 kasicice secera
40 g svezeg kvasca
1/2 kesice praska za pecivo
2 dl ulja
1 kasika soli
200 g margarina za mazanje
3 zumanceta
1 kasika soli
po zelji:300 g Feta sira ili 200 gr rendanog trapista ili sunka, kulen i dr.
Premaz:
2 belanceta
po zelji: susam, kim

U malo toplog mleka staviti
secer i dodati kvasac.
Sacekati 10 minuta da
lepo nadodje.U posudu za mesenje dodati
brasno i sve ostale sastojke i
nadosli kvasac, te umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Ne treba ga puno mesiti ,jer
ce biti zilavo. Prekriti ga krpom
i ostaviti 1 sat da nadodje i
udvostruci kolicinu.
Pripremiti fil: Umutiti margarin
sa zumancima i dodati so.
Sir posebno izgnjeciti, a ako
zelite mozete pripremiti i rendani
trapist sa nekim suvim specijalitetom
/ sunka, prsuta, kulen i dr/.ja sam narendala sunkaricu

Posle 30 minuta testo podeliti na 2-3 dela, u zavisnosti od toga kolike zelite da vam budu kifle. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm.Po celoj povrsini testa premazati polovinu margarina i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato.Uviti testo u rolat i seci uz pomoc tanjirica od soljica za kafu. Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto. Komadi su sirine 2cm. Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti ih desetak minuta na toplom. To isto uraditi i sa drugom polovinom testa.Zagrejati rernu na 300 stepeni, smanjiti na 200 stepeni, premazati kifle umucenim belancima i posuti susam ili kim.Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe rumene boje. Moraju biti takve jer bi u suprotnom unutra ostale gnjecave i teške.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept