Sastojci
Beli biskvit:
9 bjelanjaka
300 g šećera
1 velika kasika jabučnog sirceta
Krema:
9 žumanjaka
4 velike kasike šećera
0,5 l mlijeka
1 puding vanilija
250 g margarin
Još potrebno:
3 kom šlag pjene
1 velika kasika šećera
po potrebi šlag fix
voće jagode u ovom slucaju ili već što imate
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri). U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix. Na tacnu složiti kolač Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb
voće jagode u ovom slucaju ili već što imate
Mikserom izraditi čvrst snijeg, dodati šećer i sirce i još malo miksati. Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC. Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri). U ovom slučaju korištene visnjei kajsije, a može i kombinacija jagoda. Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin. Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix. Na tacnu složiti kolač Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće, te premazati šlagom ili slatkom pavlakom. Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb