POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Madjarska nenadmasna torta-DOBOSICA

12 žumanaca
12 kašika šećera
12 kašika brašna
sneg od 12 belanaca
fil: 8 celih jaja
240 g kristal šećera
200 g čokolade
250 g margarina, ili putera
karamel: 200 g kristal šećera
1 kašika sirćeta
Žumanca pomešati sa šećerom, dodati brašno i sneg od belanaca. Od ove mase peći 6 kora prečnika 25 cm, pa sve ponoviti još jednom, da se dobije ukupno 12 kora. Peći na prevrnutom plehu.

Za fil kuvati jaja i šećer na pari. U vruće dodati čokoladu, a u hladno margarin ( maslac).Filovati- kora fil i tako dok se sve ne utrosi sem jedne kore na koji ide karamel.Na gornji deo torte staviti karamel koji se pravi na sledeci naci Za karamel istopiti u suvoj šerpici šećer. Kada postane tečno, dodati kašiku sirćeta, i još malo promešati na ringli, da sirće ispari. Jednu koru premazati karamelom, nož provlačiti kroz parče margarina, i obeležiti parčadi. kada se ohladi, tek tada koru sa karamelom staviti na tortu.Koru sa strane premazati filom i dekorisati po zelji,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept