Kore
40 gr masti
2 kasike meda
120 gr secera
4 kasike mleka
1 kasikica sode bikarbone
1 komad jaje
450 gr mekog brasna
Fil 0.5 l mleka
200 gr kristal secera
2 komada vanilin secera
6 kasika psenicni griz
250 gr margarina
1 komad limuna
Glazura 100 gr cokolade 40 gr margarina
Umutiti mast, secer, jaje, med, mleko i sodu bikarbonu. Dodati brasno i umesiti testo. Podeliti na tri dela. Razvuci tanko i peci kratko dok kore ne porumene.
Fil
Izmesati griz sa malo mleka. Ostatak mleka i secer staviti da provri. Skuvati griz u mleku i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno umutiti margarin i sok od limuna.
Filovanje
Podeliti fil na dva dela i filovati kore. Ostaviti da prenoci i sutradan staviti glazuru.
Glazura
Na tihoj vatri otopiti cokoladu i margarin i preliti preko kolaca.Obicno ga pravim za slavu dan dva ranije jer je najlepsi kad odstoji malo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
40 gr masti
2 kasike meda
120 gr secera
4 kasike mleka
1 kasikica sode bikarbone
1 komad jaje
450 gr mekog brasna
Fil 0.5 l mleka
200 gr kristal secera
2 komada vanilin secera
6 kasika psenicni griz
250 gr margarina
1 komad limuna
Glazura 100 gr cokolade 40 gr margarina