POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Medena pita sa grizom


Kore
40 gr masti
 2 kasike meda
120 gr secera
4 kasike mleka
1 kasikica sode bikarbone
1 komad jaje
 450 gr mekog brasna
Fil 0.5 l mleka
 200 gr kristal secera
2 komada vanilin secera
6 kasika psenicni griz
250 gr margarina
1 komad limuna
Glazura 100 gr cokolade 40 gr margarina
Umutiti mast, secer, jaje, med, mleko i sodu bikarbonu. Dodati brasno i umesiti testo. Podeliti na tri dela. Razvuci tanko i peci kratko dok kore ne porumene. Fil Izmesati griz sa malo mleka. Ostatak mleka i secer staviti da provri. Skuvati griz u mleku i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno umutiti margarin i sok od limuna. Filovanje Podeliti fil na dva dela i filovati kore. Ostaviti da prenoci i sutradan staviti glazuru. Glazura Na tihoj vatri otopiti cokoladu i margarin i preliti preko kolaca.Obicno ga pravim za slavu dan dva ranije jer je najlepsi kad odstoji malo.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept