1 kg jabuka
1 šolja jogurta
3 jajeta
1 pakovanje kora za pitu
2 šolje šećera
1 šolja griza
150 g oraha
1 kašičica cimeta
1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 šolja jogurta
3 jajeta
1 pakovanje kora za pitu
2 šolje šećera
1 šolja griza
150 g oraha
1 kašičica cimeta
1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
U jednu posudu staviti jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo pa miješati dok se ne dobije homogena smjesa. U drugu posudu staviti izjerendane jabuke koje su prethodno oguljene. Dodati orahe i cimet. Uzimati po pola kore. Prvu polovinu kore premazati filom iz prve posude. Tako uraditi sa drugom polovinom kore i treću (od nove kore) staviti na drugu, premazati filom i na tu polovinu kore staviti izjerendane jabuke sa orasima i cimetom pa saviti. Postupak ponoviti sa ostalim polovinama kora i redjati u pouljen pleh. Peci na 180 do 200 C dok se ne dobije fina rumena boja.Po zelji posuti vanilin secerom ili secerom u prahu.