Krompir oguliti, posoliti i skuvati. Izgnječiti ga pa dodati margarin.
Kad se malo prohladi dodati griz i brašno.
Dobro sjediniti testo i razvući ga na pobrašnjen sto debljine po ukusu.
Testo seći na kocke i u svaku stavljati po jednu šljivu. (prethodno ih operem i izbacim košticu) ili pekmez
Knedle stavljati u prokuvalu vodu (u koju takođe stavite malo soli i ulja). Ređati onoliko knedla koliko stane u šerpu, ali ostaviti i malo razmaka da mogu kad se skuvaju slobodno da "plivaju" na površini. Kad su kuvane i kad isplivaju ostavite ih još nekoliko minuta. (ja ostavim i 5-8 min jer volim da je griz dobro skuvan)
Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus. Zatim ih staviti u tiganj u koji ste prethodno zagrejali ulje, stavili cimet i prezle. (količina prezli i cimeta je po ukusu, ja stavim 1 kašičicu cimeta i dosta prezli jer volim da su bogate)
Okretati ih u tiganju sa svih strana da budu prekrivene orezlama. Posle ih vaditi i posuti šećerom, ko voli može i mlevenim orasima ili posnom plazmom.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.